Tanssi-jooga -viikonloppu 17.-18.6.2023

Tervetuloa tanssin ja joogan viikonloppuun Maaningalle!

Viikonlopun aikana keskitymme itämaiseen tanssiin ja rauhalliseen yinpainotteiseen joogaan kauniissa savolaisessa maalaismaisemassa. Tauoilla voit istuskella kauniissa pihapiirissä, tehdä pienen kävelylenkin metsässä tai soudella järvellä. Jos luova maalaus kiinnostaa, saat siihen halutessasi opastusta.

Osallistuaksesi viikonloppuun et tarvitse aiempaa kokemusta. Mielenkiinto aihetta kohtaan riittää.

Itämäisen tanssin osuudet ohjaa Tanssiva Taidevalaja Kirsi Siponen Lapinlahdelta. Tanssissa tutustutaan itämaisen tanssin liikeratoihin ja perusliikkeisiin monipuolisen arabimusiikin rytmein. Löydetään oman kehon kaaret ja kahdeksikot, ympyrät ja aksentit liikkeinä. Lisätään muutamat askellukset sekä isolaatiotekniikkaa, ja muodostetaan näistä lyhyitä tanssillisia liikesarjoja, joista lopuksi muotoutuu helpohko koreografia. Viikonlopun tyylinä on baladi, jota "kaikki tanssii". Se on naisten keskenään tanssimaa tanssia, naisellista, mehevää, maanläheistä ja juurevaa. koetaan yhdessä tanssin ilo ja riemu.

Yinjooga-, rentoutus- ja äänimaljaosuudet vetää kokenut joogaohjaaja Virpi Hirvonen Lapinlahdelta. Viikonlopun joogaharjoituksissa kesitytään rauhoittumiseen ja rentoutumiseen sekä lempeään, palauttavaan liikkeeseen kehon tarpeita kuulostellen. Jokainen tekee harjoituksesta itselleen sopivan, eli sinun ei tarvitse olla notkea eikä tietää joogasta mitään etuäteen, voit osallistua juuri sellaisena kuin olet.

Luovassa maalauksessa auttaa Esulan "emäntä", harrastajamaalari Teresa Rönkä. Maalaamisen ei ole tarkoitus olla ohjattua toimintaa, vaan inspiraatiosta syntyvää ilottelua. Aihe on täysin vapaa ja nopeasti kuivuvilla vesiliukoisilla maaleilla voit tehdä rohkeasti kokeiluja. Maalaukset tehdään vain itseään varten, eikä niitä tarvitse esitellä. Jos sää on hyvä, myös ulkona voi maalata.

Sydämellisesti tanssiin ja rauhoittumiseen kutsuen,

Kirsi, Virpi ja Teresa


Viikonlopun ohjelma:

Käynnistämme viikonlopun lauantaina kokoontumisella klo 10 ja asettumalla taloksi. Aloitamme tanssilla ja lopuksi venytellään joogan keinoin. Sen jälkeen nautimme yhteisen lounaan ja pidämme reilun lepotauon. Iltapäivä jatkuu tanssien. Päivällisen jälkeen osa voi halutessaan mennä jo rantasaunan löylyihin ja uimaan. Vaihtoehtoisesti voi ulkoilla tai levätä hetken. Kokoonnumme vielä illan yinjoogaan ja saunominen voi halukaille jatkua tämän jälkeen. Sään salliessa voidaan istua myös ulkonuotiolla. Päivän lopuksi on tarjolla iltapalaa.

Sunnuntaina aloitamme kehoa herättelevällä lempeällä aamujoogalla klo 9, jonka jälkeen syömme aamiaista. Jatkamme tanssien ja sitten pidetään luova tauko, jonka aikana on mahdollista kokeilla maalaamista tai levätä ja ulkoilla. Myöhäisen lounaan jälkeen pidetään vielä toinen tanssituokio sekä levähdetään äänimaljarentoutuksessa. Lopuksi kokoonnutaan loppupiiriin jakamaan tunnelmia. Kotiinlähto on noin klo 17.30.

Viikonlopun ohjelma ja aikataulu ovat suuntaa-antavia. Etenemme rauhallisesti ja toivomme, että jokainen ehtisi myös huilata ja nauttia ympäröivästä luonnonkauneudesta. Jos tuntuu, että jokin osio on tarvetta jättää väliin, sen voi tehdä hyvällä omallatunnolla. Viikonlopun aikana ei ole tavoitteita eikä suorituspaineita, jokainen saa kuunnella omaa sisäistä ohjaustaan.

Varustus:

Mukaan tarvitset joustavia, mukavia vaatteita ja halutessasi tossut tanssia varten, yöpymistarvikkeet, pyyhkeen, lakanat, villasukat ja säänmukaisen ulkovarustuksen. Pukeudu kerroksittain, jotta voit tarpeen tullen säätää lämpötilaasi vaatteiden avulla. Oma juomapullo, joogamatto/makuualusta ja viltti on hyvä olla mukana. Talosta löytyy myös muutamia vilttejä ja lampaantaljoja. Virpillä on bolstereita ja blokkeja kaikille joogaajille. Kirsillä on tarjota lantiohuiveja, jos sinulta ei omaa löydy.

Jos haluat kokeilla maalausta, ota mukaan myös esiliina tms. vaatetus, joka saa tahriintua. Muut maalausta varten tarvittavat tarvikkeet löytyvät talon puolesta ja sisältyvät kurssin hintaan.


Kurssipaikka:

Kurssi pidetään Pohjois-Savossa Maaningalla idyllisessä maalaismaisemassa Onkiveden rannalla. Esulan maalaistalon vanhassa pihapiirissä puhuttelee maiseman avaruus, alati muuttuva luonto sekä ympäröivä hiljaisuus.

Ilmoittele, jos tarvitset kyytiä lähimmältä juna-asemalta (Lapinlahti 25 km tai Siilinjärvi 40 km). Koitetaan järjestellä myös kimppakyytejä, jos osallistujia on tulossa samasta suunnasta. Jos tulet omalla autolla, voit parkkeerata pihapiiriin.

Majoitus ja ruokailu:

Kurssin ohjelma ja majoitus järjestetään yksityisenä loma-asuntona toimivassa asuinrakennuksessa. Majoitukseen on käytössä 4 x 2 henkilön makuuhuonetta ja tarvittaessa rantasaunan takkahuone kahdelle henkilölle. Puulämmitteinen rantasauna, jossa on erillinen puku/makuuhuone, sijaitsee 100 m päärakennuksesta. Osallistujamäärästä ja yksityisyyden tarpeesta riippuen on mahdollista nukkua myös patjalla lattialla muissa huoneissa.

Kurssilla tarjotaan paikan päällä tehtyä laktoositonta kasvisruokaa, lisäksi teetä, pähkinöitä ja tuoreita hedelmiä on koko ajan saatavilla. Erikoisruokavaliot huomioidaan tarvittaessa.


Hinta ja ilmoittautuminen:

Hinta viikonlopulle on 259 €. Hintaan sisältyy ohjelman mukaiset tanssi-, jooga- ja rentoutusohjaukset, ruokailut (1 x aamiainen, 2 x lounas, 1 x illallinen, 1 iltapala + välipalat) sekä majoitus (la-su yö). Kurssille otetaan max 10 henkilöä rajallisen majoituskapasiiteetin vuoksi. Tarkemmat ohjeet maksusta lähetetään osallistujille myöhemmin. Voit maksaa kurssin joogaosuudet myös epassin liikuntaedulla.

Sitovat ilmoittautumiset kurssille 5.6. mennessä. Ilmoitathan samalla majoitustoiveesi (jos et tarvitse majoitusta, tai tarvitset majoituksen jo perjantaiksi) sekä ruokarajoitteet.

Ilmoittautumiset viikonloppuun (tekstiviesti tai whatsapp) sekä lisätietoja itämaisesta tanssista: Kirsi 050 4650 888, tanssivataidevalaja@gmail.com

Lisätietoja joogasta: Virpi 040 5645 485, hirvirpi@hotmail.com

Lisätietoja majoituksesta ja ruokailusta: Teresa 050 3249 568, teresa.ronka@maanlumo.fi



Kommentit